werkwijze

design zit in mijn DNA

Mijn signatuur wordt gevoed door mode, kunst, reizen en alledaagse dingen. Een eigenzinnige conceptuele benadering maakt mijn ontwerpen, alsmede mijn persoonlijkheid autonoom. Grafische lijnen, patronen en details zijn doordacht en vormen vaak een sterk beeld binnen mijn werk. Inmiddels vertrouw ik op mijn intuïtieve gevoel voor stijl. Door mijn artistieke denkvermogen en inlevingsvermogen, weet ik binnen elk project de juiste snaar te raken, gedurende de totale cyclus. Mijn werkwijze is mijn kracht; Ik ontzorg mijn opdrachtgevers 100%; van ontwerp tot oplevering, gevoed door mijn fascinatie voor (binnenhuis)architectuur, design en materialen, altijd in samenhang met bouwkundig -en praktisch inzicht.

FASE 1 Eerste kennismaking en brainstorm: Tijdens de eerste afspraak onderzoek ik door middel van enkele gerichte vragen jullie eerste ontwerp ideeën, de routing van de ruimte en jullie DNA. Daarna neem ik jullie mee in driedimensionale mogelijkheden. Samen gaan we op zoek naar perspectief; de samenhang binnen alle facetten die komen kijken bij een goed ontwerp, een passend (ver)bouwplan en het budget.

FASE 2 Het ontwerp: Met fase 1 als basis werken we aan de best denkbare plattegrond en de nieuwe routing. Ik ben artistiek en gebruik mijn empathisch vermogen om jullie persoonlijke wensen te vertalen naar een concreet uitvoerbaar plan. Mijn ontwerp weerspiegelt altijd jullie wensen, de onderlinge relaties van de verschillende ruimtes, de esthetische mix in materialen en het overzicht in de werkzaamheden. In mijn werkwijze zijn deze facetten onlosmakelijk met elkaar verbonden. De uitkomst van deze fase is het vetrekpunt voor het genereren van offertes.

FASE 3 Offerte traject: In deze fase kijken we naar de juiste partners. Met welke partijen kunnen we het beoogde ontwerp het beste tot leven brengen en bij wie hebben we een goed en vertrouwd gevoel? Ik beschik over een breed en betrouwbaar vakkundig netwerk met korte lijnen en ken de leveranciers van bijzondere materialen. Dit zorgt voor een soepel offerte traject en geeft inzicht in de (ver)bouwkosten.

FASE 4 Bouwbegeleiding: Mijn toegevoegde waarde is in deze fase goed zichtbaar. Ik ben de totaalregisseur; de verbinding tussen mens, design, proces en eindresultaat. Hierdoor ontstaat de juiste chemie tussen bouwen, (binnenhuis)architectuur, interieurontwerp en inrichting. Ik stuur de bouw aan -en bij waar nodig. Ik sta naast jullie en blijf, gedurende deze technische fase, in beeld tot de oplevering.

FASE 5 Inrichten, Styling & levering door Smaek Design: Ik verdiep me in jullie persoonlijke smaak en favoriete interieur facetten. Denk hierbij aan de ‘zachte’ materialen en losse elementen in huis, zoals meubelen, raam- en wandbekleding, (sfeer)verlichting, accessoires, kunst en eventueel beplanting. Ik creëer een moodbord, onze grote inspirator als we op pad gaan om te shoppen voor de inrichting. Uiteraard bewaak ik ook in deze fase de combinaties en het evenwicht in jullie keuzes. We zetten samen alles op zijn plaats, ik zorg ervoor dat alles klopt en past; ik denk mee tot het eind.

Door middel van heldere communicatie en organisatie breng ik alle werkzaamheden in kaart. Ik denk mee (out of the box), heb oog voor details en ontwerp altijd binnen het totaalplaatje. Samen werken we, binnen jullie eigen stijl, aan een buitengewoon comfortabele nieuwe leefomgeving.

Volg mij op instagram via @smaekdesign! Dan neem ik je wekelijks mee in mijn werkzaamheden, lopende projecten en inspiratie bronnen. Wie weet tot ziens!

Mijn gesprekken met opdrachtgevers ‘smaeken’ vaak naar meer….